Over onze rijders

Lisanne

In 2019 begonnen met de autosport, altijd al de passie gehad voor auto's en vaak te vinden op de kartbaan of het circuit. Tot dat op een dag de droom van een eigen race auto uitkwam. Eind 2018 wist zij een kale Renault Clio 2 RS op de kop te tikken, welke zij samen met haar sponsor Veban Motorsport helemaal klaar heeft gemaakt om de eerste meters op het circuit te maken. Wat begon met enkel Time Attack, breidde zich al snel uit in het halen van een licentie waarnaar er ook DNRT werd gereden.

Na een goed seizoen in 2023 komen wij er toch wel achter dat het maximale aardig gehaald is met hoe de Clio 2 RS momenteel is, de motor heeft aardig wat kilometers gelopen en qua vermogen valt er ook niet heel veel meer te behalen. Daarom is er de keuze gemaakt voor een nieuwe Clio dan wel een Clio 3 RS met een Megane 2 RS turbo motor 300pk.

Paul

Begin jaren 70 begonnen met het rijden van nationale kaartleesritten samen met zijn goede vriend Gert, na een 5tal races hebben ze er voor gekozen om over te gaan naar het rally rijden. Het plan was snel gesmeed, Mini opbouwen en inschrijven voor de eerste Rally, de befaamde SLS.

Na een seizoen met goede resultaten binnen de klasse, werd de Mini vervangen voor een Mini 1275 GT. Helaas werd de Mini door een crash snel vervangen voor een Alfa Sud, waar ze een aantal internationale rally's mee hebben gereden waaronder de Hunsruck rally.

Enkele jaren later werd de Mini Cooper S opgebouwd waar Paul deelnam aan de youngtimer competities. Later ging de Mini van zijn klassieke groene kleur over naar zijn prachtige opvallende blauwe kleur waar ze veel hoofden laten draaien tijdens de Harc evenementen.

Lars

Voorzitter van de Stichting De Jong Racing en ook wel een beetje de grondlegger van het team. Dit is allemaal ontstaan in het jaar 2000 waarin hij is begonnen met de kartsport, vanuit zijn bijbaantje op de kartbaan in Arkel, is hij in aanraking gekomen met het toen Nederlands kampioenschap Karting. In zijn eerste jaar wist hij als 6de van Nederland te eindigen. De drie jaren daaropvolgend werd hij Nederlands kampioen.

De overstap om te gaan racen met een eigen kart werd in 2004 gemaakt. Na een aantal jaren in de Prokart klasse te hebben gereden met diverse podiumplaatsen, werd in 2007 een Seat Ibiza aangeschaft om deel te nemen bij de DNRT. Na een zware crash, zijn we nu een aantal jaren bezig om een nieuwe raceauto op te bouwen waarmee we hopelijk snel weer op de baan te zien zijn.

Bjorn

Als klein jochie is Bjorn al met het racevirus besmet geraakt. Vader Paul reed rally’s op hoog niveau en een bezoek aan circuit Zandvoort om races te kijken was geen uitzondering. Met name de Renault 5 GT Turbo cup was voor Bjorn de grote favoriet. Hij kan zich nog goed herinneren dat hij dacht “Ooit heb ik zo’n auto”. En zo geschiede. Tijdens een stage bij de Renault dealer in Vianen, had de eigenaar een originele 5 GT turbo coupe van Equipe Verschuur. Toen hij op een dag zei dat hij de auto ging verkopen, hoefde Bjorn hier niet lang over na te denken. De deal was snel gesloten. Hij heeft dan ook meerdere DNRT races met de auto gereden en vrije trainingsdagen.

De auto staat momenteel al enkele jaren stil, maar op korte termijn zal het restaureren gaan beginnen. De auto zal in de originele staat worden teruggebracht zoals hij in de jaren 80 op de circuits te bewonderen was.

Naast het racen is Bjorn ook druk bezig met het begeleiden van Chrono Karting waar hij veel weekenden per jaar op de meeste mooie kartcircuits komt van Benelux.

Ons bestuur

Jolanda

De penningmeester van het team en tijdens de circuit dagen zorgt ze voor een geweldige catering en gastvrijheid. Als je op een van onze racedagen bent kom dan zeker langs bij onze pitbox.